U bent hier: Home › Vereniging › Kennismaking

Kennismaking

De Vereniging
- een nadere kennismaking -

Onderwatersport vereniging Aqua Nostra Drenthe werd in 1985 opgericht door een aantal leden van Miramar Drenthe, die vonden dat er ook in Hoogeveen wel plaats was voor een duikvereniging. Ze hadden gelijk, want op dit moment heeft de vereniging ca. 80 leden en een bloeiend verenigingsleven.

De activiteitencommissie regelt evenementen, varierend van duikweekeinden tot een boswandeling met brunch. Traditioneel zijn het Hemelvaartweekeind in Zeeland, het Midzomernachtsfeest en de Mosselavond.

Voor de duikopleiding beschikt de vereniging over een aantal NOB instructeurs en een groot aantal 1* NOB instructeurs. Dit geeft een opleidingscapaciteit om jaarlijks ca. 10 nieuwe leden in te weiden in de duiksport .
Aqua Nostra is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en leidt op volgens NOB richtlijnen. Alle instructeurs zijn NOB gebrevetteerd. Specialty opleidingen worden verzorgd binnen het verband van de Noord Nederlandse Duik Federatie (NNDF).

De vereniging heeft een eigen clubhuis aan de Sportlaan 1 in Hoogeveen, recht tegenover zwembad "De Dolfijn". In het clubhuis is een gezellige bar in de stijl van een Engelse pub, tevens opleidingsruimte en een compressorstation voor de duiklucht.

De materiaalcommissaris beheert onder andere 8 duiksets (fles, automaat en trimjack). Dit materiaal wordt gratis ter beschikking gesteld van leden in de 1* opleiding. Zo hoeft een nieuw lid niet direct een groot bedrag uit te geven. Het compressorstation met de Bauer AK-14 compressor en een bufferinstallatie zorgt, dat alle leden gratis onbeperkt hun duikflessen kunnen laten vullen.
Zoek in site:
Loginstatus:
Kalender:
« Maart 2019 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Bestuur / Commissies
Aanmeldingsformulier
Forum
Kennismaking
Lidmaatschap
Statuten/HH Reglement
Evenementenkalender
Evenementenoverzicht
Filmpjes
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...