Duikopleiding bij Aqua Nostra

Duiken

Voorwaarden om te duiken bij Aqua Nostra Drenthe:

  • Je moet minstens 16 jaar of ouder zijn
  • Je moet minstens zwemdiploma A hebben
  • Je moet een goede lichamelijke conditie hebben

Voordat je buiten gaat duiken moet je eerst een duikmedische keuring ondergaan.

Activiteiten

Zowel voor de beginnende als de geoefende duiker organiseert de vereniging regelmatig activiteiten. Duiken op andere plaatsen (vaak in een weekend), Zeelandweekend, ijsduiken, maar ook activiteiten die niet meteen duikgerelateerd zijn zoals: BBQ avond, Mosselavond, avondje bowlen. Kortom, een gezellig verenigingsleven.

Trainingen

Tot en met maart zijn er elke woensdagavond vanaf 20.30 uur zwembadtrainingen. Elke oneven week worden er conditietrainingen gegeven en elke even weken persluchttrainingen. 

Vanaf april is er elke woensdag een buitenduik bij de Engelgaarde Ruinerwold. Om 19.00 uur wordt er verzameld bij het clubgebouw.

Kosten

Voor het lidmaatschap betaal je € 13,00 (maandelijks) of € 144,00 (jaarlijks) via automatische incasso. Voor meerdere leden op één adres is er een kortingsregeling.

Hiervoor krijg je elke week een training en kan je je duikfles gratis vullen bij de vereniging.

Daarnaast word je aangemeld bij de NOB, de kosten hiervoor zijn € 43,75 (2020) voor volwassenen vanaf 18 jaar, leden die op 1 januari 2020 jonger zijn dan 18 jaar betalen € 19,00. Je krijgt iedere maand het blad “Onderwatersport” vanuit de NOB en bent verzekerd tijdens alle activiteiten die onder de doelstelling en verantwoordelijkheid van de club vallen.

Interesse?

Kom dan gerust een keer langs tijdens een training in het zwembad (sept. t/m maart) op woensdagavonden van 20.30 – 21.30 uur. Indien gewenst kan je een aantal keren gratis meetrainen om te kijken of het duiken iets voor je is of niet. 

Leren duiken