Over Aqua Nostra

Onderwatersportvereniging Aqua Nostra Drenthe werd in 1985 opgericht door een aantal leden van Miramar Drenthe. Zij vonden dat er in Hoogeveen ook plaats was voor een duikvereniging en ze kregen gelijk, op dit moment telt de vereniging ongeveer 40 leden.

De vereniging heeft al vele jaren een eigen clubgebouw aan de Sportlaan 1 te Hoogeveen met een gezellige bar waar we onder andere bij elkaar komen op de woensdagavond vanaf 21.00 uur na de clubduik. Ook worden hier ten tijde van opleidingen de theorielessen verzorgd en is er een eigen compressorstation voor het vullen van de flessen.

onderwatersportvereniging Drenthe
Voor het eventueel volgen van een duikopleiding beschikt de vereniging over gediplomeerde NOB instructeurs welke al vele jaren de beginner opleidt tot goede duikers, ook wordt er indien er vraag naar is een opleiding gegeven voor 2* en 3* duikers. De zwembadtrainingen worden gegeven in “Zwembad de Dolfijn” te Hoogeveen. De buitenwatertrainingen vinden meestal plaats in plas “Engelgaarde”, vlakbij Ruinerwold.

Als vereniging zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en volgen ook de richtlijnen van deze bond betreffende verschillende opleidingen. Via deze organisatie worden onze instructeurs opgeleid en zijn clubverzekeringen geregeld.

Daarnaast maakt Aqua Nostra Drenthe deel uit van de Noord Nederlandse Duikfederatie (NNDF). Deze organisatie van duikverenigingen in het noorden van het land is gericht op samenwerking en belangenbehartiging.Voor een beginnend duiker beschikt de vereniging over goed onderhouden duiksets (fles, automaat en trimjack). Doordat dit materiaal voor een 1* duiker gratis ter beschikking wordt gesteld hoeft een nieuw lid niet meteen een groot bedrag uit te geven voor deze materialen.
Buitenwatertraining